Blizny

blizny_wiem_o_zdrowiu

Forum -> sposób na blizny???

Tytuł:sposób na blizny???
Autor:Małgonia_86
8.4.2010, 09:22
Czy drogie koleżanki macie jakieś dobre sposoby na wstydliwe blizny na nogach???Jeśli tak to prosze o jakieś porady.Uzywałam maści CEPAN ale jakoś nie daje dobrych i skutecznych efetów.Przynajmniej mi bo moje blizny są grube i głębokie.Może któs ma lepszy sposób???Pozdrawiam

Autor:Maria
5.9.2011, 14:08
Produkty silikonowe Kelo-cote do leczenia blizn, cena jest wielokrotnie wyższa od cepanu - efekt leczenia b.dobry, Całkowicie nigdy nie usuniesz blizn ale da się je skutecznie zamaskować.

Autor:małgonia
5.10.2011, 16:20
Nie wszystkie produkty silikonowe są drogie.W aptece mozesz kupić za 30,00 zł żel silikonowy dermabliz silikon. Ja używałam go przez trzy miesiące na bliznę po operacji i właściwie nie mam juz po niej śladu. Trzeba sie dobrze przyjżeć, aby coś zobaczyć.

Autor:Paździoch
28.10.2011, 00:21
Na blizny polecam Dermabliz silikon. Mi pomógł na szramę na udzie. Smarowałem jakiś czas i blizna jest prawie niewidoczna.

Autor:lukrecja
8.11.2011, 11:51
Zgadzam się z przedmówcami. Żel silikonowy dermabliz silikon jest tani i skuteczny. Należy wytrwale i systematycznie wmasowywać go w bliznę, a efekt murowany. Ja pozbyłam sie blizny z twrzy i mogłam w trakcie leczenia stosować kosmetyki, podkłady.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

blizny_ciekawostki

Ciekawostki

Zmarszczki
Zmarszczki to zagięcia i deformacje skóry pojawiające się w miarę upływu czasu i starzenia się naszego organizmu. Pierwsze zmarszczki pojawiają się już pomiędzy 25, a 30. rokiem życia. Są to zazwyczaj zmarszczki mimiczne. Są one widoczne tylko od linii nosa do ust, na czole. Pojawiają się również pierwsze zmarszczki pod oczami.

Czy wiesz, że...

Usuwanie blizn
W zależności od rodzaju blizny, jej głębokości, rozmiaru, umiejscowienia, specjalista podejmie decyzję jaka metodę zastosować do jej usunięcia. Trzeba wiedzieć, że już przez pierwszy rok, kiedy blizna ulega rozwojowi można wykonywać czynności wpływające na jej wygląd w przyszłości. Do jednej z takich czynności należy ucisk miejsca, w miejscu, gdzie blizna się znajduje.

Polecamy

Znamiona
Prawie każdy człowiek ma jakieś defekty - do takich zaliczane są znamiona. Nie wszystkie z nich można ukryć pod ubraniem czy makijażem. Często biorąc pod uwagę tylko kwestie estetyczną zapominamy, że niektóre z nich mogą być niebezpieczne dla naszego zdrowia. W przypadku gdy posiadamy znamiona czy pieprzyki najlepiej skontaktować się z dermatologiem. Lekarz specjalista może przeprowadzić zbieg usunięcia znamion, oraz sprawdzić czy nie są to zmiany rakowe.

Archiwum

W roku 2011 lekiem najchętniej polecanym przez farmaceutów została Pyralgina produkowana przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA. Dostępna ona jest pod postacią tabletek i saszetek z granulatem rozpuszczanym w wodzie, który pozwala na szybsze wchłanianie substancji przez organizm. Lek jest dostępny bez recepty. Skład Pyralginy to metamizol w dawce 500 mg. Jest to niesteroidowy lek przeciwzapalny o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym i przeciwzapalnym.