|
sposób na blizny??? (Małgonia_86) |
|
|
Zgadzam się z przedmówcami. Żel silikonowy dermabliz silikon jest tani i skuteczny. Należy wytrwale i systematycznie wmasowywać go w bliznę, a efekt murowany. Ja pozbyłam sie blizny z twrzy i mogłam w trakcie leczenia stosować kosmetyki, podkłady. (więcej...) |
|
|
Usuwanie blizny - powikłania (Lidka) |
|
|
Musisz być pod kontrolą dermatologa, aby nie przekształciło się w gorszą infekcję. (więcej...) |
|
|
Blizny po ospie (Wrocławianka) |
|
|
Hej! Mam taki problem: otóż w dzieciństwie chorowałam na ospę i mam po niej okropne blizny. Na stronie xxx znalazłam kilka informacji o bliznach po ospie. Chciałabym się dowiedzieć jeszcze paru rzeczy. Mam nadzieję, że trafiłam we właściwe miejsce. Czy ktoś ma podobny problem jak ja? Jakich metody stosowaliście, by pozbyć się tych brzydkich blizn? (więcej...) |

Zmarszczki
Zmarszczki to zagięcia i deformacje skóry pojawiające się w miarę upływu czasu i starzenia się naszego organizmu. Pierwsze zmarszczki pojawiają się już pomiędzy 25, a 30. rokiem życia. Są to zazwyczaj zmarszczki mimiczne. Są one widoczne tylko od linii nosa do ust, na czole. Pojawiają się również pierwsze zmarszczki pod oczami.
Usuwanie blizn
W zależności od rodzaju blizny, jej głębokości, rozmiaru, umiejscowienia, specjalista podejmie decyzję jaka metodę zastosować do jej usunięcia. Trzeba wiedzieć, że już przez pierwszy rok, kiedy blizna ulega rozwojowi można wykonywać czynności wpływające na jej wygląd w przyszłości. Do jednej z takich czynności należy ucisk miejsca, w miejscu, gdzie blizna się znajduje.
Znamiona
Prawie każdy człowiek ma jakieś defekty - do takich zaliczane są znamiona. Nie wszystkie z nich można ukryć pod ubraniem czy makijażem. Często biorąc pod uwagę tylko kwestie estetyczną zapominamy, że niektóre z nich mogą być niebezpieczne dla naszego zdrowia. W przypadku gdy posiadamy znamiona czy pieprzyki najlepiej skontaktować się z dermatologiem. Lekarz specjalista może przeprowadzić zbieg usunięcia znamion, oraz sprawdzić czy nie są to zmiany rakowe.